Randalírozás

Verekedés a Fradi-meccsen: akár négy és fél évet is kaphatnak a szurkolók

Az illetékes kerületi ügyészség indítványával egyezően a két gyanúsítottal szemben a bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el nyomkövető eszköz alkalmazásával.

2017.11.08 18:24ma.hu

Akár négy és fél éves börtönbüntetést is kaphat az a két szurkoló, akik a szombati Ferencváros-Debrecen mérkőzés szünetében rátámadtak két másik férfire. A sértettek közül egyikük könnyebb, a másik sértett pedig súlyos sérüléseket szenvedett. A Sport24 stábjának a Fővárosi Főügyészség szóvivője nyilatkozott a lehetséges büntetés mértékéről.

„A két férfivel szemben csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette, valamint súlyos testi sértés bűntette a megalapozott gyanú a jelenlegi adatok szerint. Bizonyítottság esetén ezen bűncselekmények büntetési tételének a felső határa, mivel több bűncselekményről van szó, négy és fél évig terjedhet. Az illetékes kerületi ügyészség indítványával egyezően a két gyanúsítottal szemben a bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el nyomkövető eszköz alkalmazásával” – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

A Budapesti Rendőr Főkapitányságnak más részleteket is vizsgálnia kell. Például azt, hogy a Digi Sport felvételein is látható szürke melegítős, súlyos sérüléseket szenvedő sértettnél hogyan lehetett kés, és hogy vajon önvédelemből szúrt-e meg vele másokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.