Műkorcsolya

Tóth Ivett felépült, hétfőtől Svájcban készül

Felépült sérüléséből és hétfőtől Svájcban készül Tóth Ivett műkorcsolyázó, aki Magyarország első olimpiai kvótáját szerezte a jövő februári, phjongcshangi játékokra.

2017.10.14 10:18MTI

"A nehezén túl vagyok, de még nem százszázalékos a lábam. Két hete már jégen edzek, az összes ugrásfajta megy. A lábam inkább edzés után szokott érzékeny lenni" - mondta az MTI-nek a 18 éves sportoló, aki március végén a 20. helyen végzett a Helsinkiben rendezett világbajnokság női versenyében, ezzel harcolta ki Magyarország első és eddig egyetlen hivatalos kvótáját.

Az indulási jog viszont nem névre szól, hanem a nemzetnek szerezte. Azt azonban egyelőre nem tudja, melyek lesznek a válogató versenyek, amelyeken eldől majd, ki képviselheti a magyar színeket a dél-koreai ötkarikás játékokon. Rajta kívül erre Medgyesi Fruzsinának lehet esélye.

"November közepén kezdek versenyezni, valószínűleg Varsóban lesz az első megmérettetésem, addig napi két edzéssel készülök Svájcban, ahova hétfőn utazom" - vázolta terveit Tóth Ivett, s egyúttal arról is beszámolt: decemberben hazautazik, hogy részt vegyen a Mikulás Kupán és az országos bajnokságon.

Az olimpia előtti főpróba januárban a moszkvai Európa-bajnokság lesz, amelyen idei nyolcadik helyének köszönhetően két magyar női versenyző is indulhat.

Tóth Ivett augusztusban egy otthoni balesetben szenvedett lábközépcsonttörést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.