Kajak-kenu

Letette a lapátot, s Thaiföldön lesz edző a kenus Varga Dávid

Befejezte sportolói pályafutását, s Thaiföldön lesz edző Varga Dávid, aki a júliusi, plovdivi Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett kenu egyes 5000 méteren.

2017.10.12 23:30MTI

"A döntésemet nagyban befolyásolta, hogy kaptam egy olyan lehetőséget, ami kétszer nem jön szembe - nyilatkozott a Graboplast Győr 29 éves versenyzője a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) honlapjának. - Mérlegelnem kellett, hogy a tokiói indulás reményében folytatom-e a felkészülést, vagy inkább elkezdek a civil élet felé nyitni. Mivel már csak pár tárgyam van hátra a pszichológia alapképzés befejezéséig, és a későbbiekben sportpszichológiával szeretnék foglalkozni, így jó tapasztalatszerzésnek gondolom, hogy nemcsak versenyzőként, de edzőként is belekóstoljak az élsportba."

Varga Dávid elárulta: talán az idei Eb-ezüstérmére a legbüszkébb, mert a sok csapathajós eredmény mellett sikerült egyéniben is a dobogóra állnia.

A sportoló már elutazott Thaiföldre, s mint mondta, élvezi a munkát, de nagy kihívás az, hogy hat hónapot egyhuzamban külföldön kell tartózkodnia.

"Szeretném azt a sok-sok tapasztalatot, amit versenyzőként szereztem, megfelelően átadni az itteni kenusoknak. Bízom benne, hogy a nagy kaland mellett ez remek szakmai tapasztalatszerzés is lesz egyben" - mondta a világbajnoki bronzérmes kenus.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.