Vitorlázás

Mol Nagydíj - Fa Nándor: a mezőny felnőtt a feladathoz

A Fa Nándor által 2001-ben életre hívott szóló Balaton-kerülő vitorlásverseny résztvevői az ötletgazda szerint mostanra felnőttek a feladathoz.

2017.10.09 22:30MTI
hirdetés

Fa Nándor az M4 Sport hétfői, Sportreggeli című műsorában elmondta, most már tíz fölött van azoknak a hajóknak a száma, amelyeket kifejezetten erre a versenyre építettek, mert csak így lehet esélyes valaki a végső győzelemre.

"Szerintem ez a Balaton legnehezebb versenye, szakmailag mindenképpen a legnagyobb presztízzsel bír" - mondta FA Nándor. Hozzátette: a mezőny teljesen felnőtt a feladathoz, még a tizedik helyért is meg kell küzdeni, adott esetben egy világklasszisnak is. Ahogy fogalmazott: a verseny első éveiben a Balaton "sztárjai" vitték el a pálmát, most viszont azok, akik csak erre a megmérettetésre összpontosítanak.

Az idei, szombaton megrendezett Mol Nagydíjat Varga Lajos nyerte meg a saját maga által tartott korábbi versenycsúcsot (13 óra 34 perc) alaposan megdöntve (10 óra 53 perc).

"A győzelmi lépcsőfok mindig háromszor olyan magasan van, mint az összes többi" - nyilatkozta a győztes. Kiemelte: végig koncentráltan kellett mennie, mert a második helyen őt követő rivális olyan nyomást helyezett rá. "Amikor egészen közel jött, extrát kellett vállalnom annak érdekében, hogy a távolság megnyugtató maradjon" - árulta el Varga.

A viadal kétszeres győztese hangsúlyozta, a hajók már többet tudnak, mint a rajta ülő egy ember, akinek kompromisszumokat kell kötnie

"Igazából egy csapattal lehetne kihozni a hajóból a maximumot" - mondta a vitorlázó, aki szerint a versenyzőnek egyedül nagyon be kell osztania az energiáját, mert az gyorsan negatívba tud fordulni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.