Verseny

Litkey: gyors hajóval és jó taktikával sikerül győzni a Soling-világbajnokságon

Nincs szükség szélsőséges stratégiára.

2017.09.26 03:25MTI

A mezőny egyik leggyorsabb hajójával és jó taktikával sikerült nyerni a Soling-világbajnokságon a hollandiai Muidenben - mondta Litkey Farkas vitorlázó vasárnap az M1 aktuális csatornán.

A vitorlázó elmondta, egy gyors hajóval lehet "konzervatívan" vitorlázni, nincs szükség szélsőséges stratégiára.

Hajójukat úgy jellemezte, taktikus és fordulékony, illetve az is segítette a győzelmet, hogy az orr- és a fővitorla is automata, így minden széljárásra azonnal reagálhattak.

Hozzátette, a hajó tömege viszonylag nagy, ami szintén a fordulókat segítette.

A Litkey Farkas, Vezér Károly, Oroszlán Gábor hármas, amely júliusban az Európa-bajnokságon is a legjobbnak bizonyult, 2013 és 2015 után harmadik vb-címét szerezte a nem olimpiai hajóosztályban.

A 13 ország 35 hajóját felvonultató mezőnyben a Litkey vezette Team PreVital a nyolc futamból egyet megnyert, háromszor a második, kétszer a harmadik helyen ért célba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.