Labdarúgás

Vb-selejtezők - Bernd Storck tizenkét légióst hívott meg

Bernd Storck szövetségi kapitány tizenkét légióst hívott meg a magyar labdarúgó-válogatottba, amely Svájc és a Feröer-szigetek ellen zárja a világbajnoki selejtezősorozatot.

2017.09.22 22:30MTI

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának pénteki beszámolója emlékeztet rá, hogy a külföldön játszó kerettagok többsége szerepelt a tavalyi Európa-bajnokságon, csak Megyeri Balázs és Sallai Roland nem volt ott.

Visszatérő is van az előző meccshez képest, hiszen a francia Dijonban futballozó Lang Ádámnak ismét meghívót küldött Bernd Storck.

Dzsudzsák Balázs csapatkapitány is a keret tagja, annak ellenére, hogy eltiltás miatt Svájcban nem léphet pályára.

Szalai Ádám, Pintér Ádám és Kleinheisler László továbbra sem egészséges, így rájuk nem számíthat a szakmai stáb az októberi meccseken, Nikolics Nemanja pedig azt kérte, hogy klubcsapatánál, az amerikai Chicago Fire-nél maradhasson.

"Bár néhány külföldön játszó futballistánk sajnos még mindig sérült, ennek ellenére jó és erős csapatunk lesz a pályán a Svájc és a Feröer-szigetek elleni mérkőzéseken" - fogalmazott Bernd Storck.

A magyar élvonalban szereplő játékosok névsorát az OTP Bank Liga hétvégi fordulója után hozza nyilvánosságra az edző.

A svájciak ellen október 7-én Bázelben játszik a magyar válogatott, amely három nappal később a feröeri csapattal szemben a Groupama Arénában zárja a jövő évi oroszországi vb selejtezősorozatát, de a továbbjutást már nem harcolhatja ki.

A keret külföldön játszó tagjai:
kapusok: Gulácsi Péter (RB Leipzig, német), Megyeri Balázs (Greuther Fürth, német)
védők: Bese Barnabás (Le Havre, francia), Guzmics Richárd (Jenpien Funde, kínai), Kádár Tamás (Dinamo Kijev, ukrán), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva, izraeli), Lang Ádám (Dijon FCO, francia)
középpályások: Dzsudzsák Balázs (al-Vahda, egyesült arab emírségekbeli), Elek Ákos (FK Kajrat Almati, kazah), Nagy Ádám (Bologna, olasz), Sallai Roland (APOEL, ciprusi), Stieber Zoltán (DC United, amerikai)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.