Vitorlázás

Berecz Zsombor ötödikként zárt a Finndingi vb-n

Berecz Zsombor az ötödik helyen végzett a balatonföldvári Finndingi-világbajnokságon.

2017.09.11 01:30MTI
hirdetés

Az Eb-ezüstérmes Berecz az ötödik helyről várhatta a vasárnapi zárónap éremversenyét, és második lett a dupla pontszámot adó futamban, amelybe a hét futam alapján a 113 indulóból az első tíz került.

A szervezők tájékoztatása szerint a futamra némi halasztás után gyenge kelet-északkeleti szélben került sor. Berecz végig kitűnően versenyzett, az első - széllel szemben cirkáló - szakaszon negyedik helyen kerülte a bóját, majd a következő hátszélben egyet előrébb lépett. A második szakaszon megerősítette ezt a harmadik pozíciót, és a befutóig tartó hátszélben türelmes vitorlázással megelőzve a görög Joannisz Mitakiszt másodikként ért célba.

Ezzel Berecz riválisai többségét maga mögé utasította, ám összesítésben nem tudott előrébb lépni, és 53 helyezési ponttal ötödik lett.

Az aranyérmet a 2012-ben Csillaghajóban olimpiai bajnok svéd Max Salminen nyerte 47 helyezési ponttal, a francia Európa-bajnok Jonathan Lobert (48) és az éremfutamban győztes holland Nicholas Heiner (50) előtt.

Finndingi, világbajnok:
Max Salminen (Svédország)
2. Jonathan Lobert (Franciaország)
3. Nicholas Heiner (Hollandia) ...
5. BERECZ ZSOMBOR

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.