Sport

Csoknyai a legjobb nyolc közé jutott a cselgáncs-vébén

A negyeddöntőben ugyan kikapott, de a vigaszágról még van esélye éremszerzésre. Ungvári a 16 között búcsúzott.

2017.08.31 14:44ma.hu
Fotó: MTI

A budapesti dzsúdó világbajnokság csütörtöki versenynapján két magyarért szoríthattunk, Csoknyai László és Ungvári Attila egyaránt a 81 kilogrammosok mezőnyében indult. A 29 éves Csoknyai pazar formában kezdte a napot, argentin, Costa Rica-i és cseh ellenfelet győzött le, így bejutott a negyeddöntőbe.

Ott aztán a meglepetések sorát szállító, a többi közt az idei Európa-bajnok Alan Kubecovot kiejtő Alexander Wieczerzakkal találkozott, aki már túl kemény ellenfél volt neki. A hajrában jobban taktikázó német a döntőbe jutásért harcolhat a továbbiakban, míg Csoknyai a vigaszágra kerülhet, két összecsapást kellene nyernie, hogy bronzérmes legyen. A mostani egyébként a legjobb világbajnoki szereplése.

Ungvári Attila kubai és amerikai ellenfelet győzött le, hogy aztán az olasz Matteo Marconcini ellen küzdjön meg a nyolc közé kerülésért. Sajnos, az olasz sokkal jobban dzsúdózott, két vazaarival tekintélyes előnybe került és ugyan volt két intése, de ezek a végén nem számítottak, Ungvári nem tudta kiharcolni a kizárást érő harmadikat. Ungvári Attila így a 16 között búcsúzott, helyezetlenül zárt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.