Siker!!!

Milák Kristóf megnyerte a férfi 100 méteres pillangóúszást - világcsúccsal is, meg nem is

Hiába mondták junior világcsúcsnak az 51.08-as győztes idejét, valójában az nem az, mert ő 50.62-vel nyert Budapesten, csak azt a rekordot még nem hitelesítették a procedúra elhúzódása miatt.

2017.08.26 08:42ma.hu

Egy arany, egy ezüst és egy bronz volt a harmadik nap mérlege az indianapolisi junior úszó világbajnokságon, ám ez utóbbit csak kis ideig érezhettük magunkénak, mert a mixed gyorsváltót kizárták a versenyből. Milák Kristóf aranya viszont biztos: 1.08-as junior világrekorddal megnyerte a férfi 100 méteres pillangóúszást. Pont azon a távon diadalmaskodott - 100 pillangó -, amelyiken a budapesti vb-n is elképesztett mindenkit. Pont itt a baj, mert ekkor 50.62-t úszott, csak a FINA-hitelesítés nem történt meg, így mindenki egy új világrekordot ünnepelt Indianapolisban, ami nem is az. Mindenesetre bónuszként érkezett Lakatos Dávid szenzációs ezüstje 800 gyorson. A nyitónapi váltóarany után viszont megint doppingvizsgálatra kell mennie, ami a pihenőidejéből vesz el, arra pedig nagyon szüksége lenne.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.