Labdarúgás

Magyar labdarúgó-válogatott - Hat ferencvárosi Storck keretében

Hat ferencvárosi játékos került be Bernd Storcknak az itthon játszó labdarúgókkal kiegészült 26 fős keretébe, melynek összeállítását hétfőn hirdette ki a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

2017.08.22 01:30MTI

"A magas létszám lehetőséget ad változtatásokra, ha ez szükséges lesz, és így felkészülhetünk minden helyzetre" - mondta az mlsz.hu-nak Strock a soron következő két világbajnoki selejtezőre utalva.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint az újpesti Nagy Dániel személyében a keretben egy újonc található. Pátkai Mátét, a Videoton ötszörös válogatott középpályását először hívta be Storck, a ferencvárosi Varga Roland pedig hosszabb szünet után kap ismét lehetőséget a bizonyításra.

A keret vasárnap találkozik Telkiben, a légiósok a hétvégi bajnoki kötelezettségeiket követően érkeznek meg az edzőtáborba.

A magyar válogatott jövő csütörtökön Lettország, három nappal később pedig az Európa-bajnok Portugália csapatát fogadja a Groupama Arénában. A magyarok hat forduló után a harmadik helyen állnak világbajnoki selejtezőcsoportjukban, a svájciaktól 11, a portugáloktól pedig nyolc ponttal vannak lemaradva. Az első helyezett kijut a jövő évi, oroszországi tornára, a második pótselejtezőt játszhat.

A magyar labdarúgó-válogatott kerete:
kapusok: Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (Videoton FC), Megyeri Balázs (Greuther Fürth)
védők: Bese Barnabás (Le Havre), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Videoton FC), Guzmics Richárd (Jenpien Funde), Hangya Szilveszter (Vasas), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva), Pintér Ádám (Greuther Fürth)
középpályások: Dzsudzsák Balázs (Al-Vahda), Elek Ákos (Kajrat Almati), Gera Zoltán (Ferencváros), Kleinheisler László (FK Asztana), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Márkvárt Dávid (Puskás Akadémia), Nagy Ádám (Bologna), Nagy Dániel (Újpest FC), Pátkai Máté (Videoton FC), Stieber Zoltán (D.C. United), Varga Roland (Ferencváros)
csatár: Böde Dániel (Ferencváros), Eppel Márton (Budapest Honvéd), Priskin Tamás (Ferencváros), Szalai Ádám (Hoffenheim)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.