Birkózó-vb

Két perc sem kellett Lőrincz Tamásnak a győzelemhez

Korpási Bálint és Lőrincz Viktor után Lőrincz Tamásnak (75 kg) is villámgyors volt hétfőn a bemutatkozása a párizsi birkózó-világbajnokságon, miután technikai tussal verte palesztin ellenfelét.

2017.08.21 12:39MTI
MTI/Szigetváry Zsolt

A korábban a 66 kilós kategóriában versenyző, háromszoros Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes ceglédi kötöttfogású kérni sem tudott volna kellemesebb riválist első 75 kilós világbajnoki mérkőzésére Rabie Halilnál.

A palesztin versenyző eddig nem tudta letenni a névjegyét a nemzetközi színtéren, s most is csupán egy percig volt képes megállni Lőrincz előtt a szőnyegen, aki aztán könnyedén kiterelte őt a küzdőtérről. A folytatásban derékra támadás után Lőrincz gyorsan mögé került, majd kétszer pörgetett (7-0), s miután felállították őket, a magyar birkózó ismét ledöntötte ellenfelét, így 1:54 percnél a meccs technikai tussal (9-0) lezárult.

Lőrincz Tamás a 85 kilós súlycsoportban érdekelt testvéréhez, Viktorhoz és Korpási Bálinthoz (71 kg) hasonlóan készülhet a nyolcaddöntőre, míg a nyitónap negyedik magyarja, a 2009-es világbajnok Kiss Balázs még a bemutatkozására vár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.