Ilyen a...ilyen a...

Mayweather szerint papíron McGregor az esélyesebb

Ennek ellenére a veretlen bokszoló azt ígéri, nyerni fog az MMA-s ellen.

2017.08.09 16:58ma.hu
Fotó: AFP

mérleggel visszavonult Floyd Mayweather és a bokszra váltó MMA-sztár, Conor McGregor, folyamatosak voltak az odamondogatások mindkét fél részéről. Mayweather eddig azt hangoztatta, dominálni fog a mérkőzésen, egy keddi interjúban azonban jócskán visszavett, azt mondta, papíron az ír az esélyesebb - írja az ESPN.

"Ha összehasonlítasz minket azt látod, hogy magasabb, hosszabbak a kezei, tetőtől talpig nagyobb nálam, emellett pedig jóval fiatalabb is, ami szintén mellette szól" - mondta a 40 éves Mayweather 11 évvel fiatalabb riválisáról, hozzátéve azt is, hogy már ő sem a régi, így papíron McGregor az esélyesebb. A bokszoló azt mondta, azért nem hangoztatja, hogy McGregornak nincs semmi esélye, mert időközben megöregedett, már korántsem ugyanaz a harcos mint öt vagy akár két évvel ezelőtt volt.

Erre példaként visszavonulása előtti utolsó, Andre Berto elleni említette, szerinte az, hogy nem tudta őt kiütni szintén ezt támasztja alá. Mayweather szerint az öregedés leginkább abban nyilvánul meg, hogy már nem tud olyan erősen ütni, mint fiatalkorában, ami jól látszik abból, hogy utoljára 2011-ben győzött kiütéssel, legutóbbi hét mérkőzését végig kellett bokszolnia. Volt idő, mikor a meccsei 90 százaléka K.O.-val végződött, így egyértelmű, hogy valami megváltozott - tette hozzá.

"Nem mondtam, hogy nem tudok harcolni, csak azt, hogy már nem vagyok az a Floyd Mayweather, aki régen voltam" - fejtegette az ökölvívó, aki mindezek ellenére is úgy véli, győzni fog McGregor ellen. Emellett arra is kitért, tudja, hogy Pacquiao-val vívott mérkőzése nem nyerte el a közönség tetszését, így most azzal köszörülné ki a csorbát, hogy agresszívan bokszol az ír ellen.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.