Úszószövetség

Újabb nyílt levélben szólították fel távozásra Bienerth Gusztávot

Ezúttal Tóth István, a Honvéd Kossuth Lajos Sportegyesület Szentendre elnöke ment neki a MÚSZ elnökének. Nem csitulnak a kedélyek sportszövetség vezetője körül.

2017.08.09 13:35ma.hu
Fotó: MTI

Újabb nyílt levélben szólították fel Bienerth Gusztávot, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnökét a lemondásra. Ezúttal Tóth István, a Honvéd Kossuth Lajos Sportegyesület Szentendre elnöke - aki Gyárfás Tamás tavaly novemberi lemondása után a január 8-i MÚSZ-elnökválasztáson egyike volt a három új elnökjelöltnek - kérte számon az elnököt amiatt, mert a szövetségtől, mint kiemelten közhasznú szervezettől hónapok óta hiába szeretne kikérni bizonyos hivatalos iratokat.

Tóth levelében hangsúlyozta: noha megkapták a meghívót a szeptember 1-re meghirdetett rendkívüli közgyűlésre, a megadott napirendi pontokkal nem ért egyet, helyettük néhány pontot saját maga javasolna. Köztük azt, hogy titkos szavazással döntsenek a Magyar Úszó Szövetség elnökének, valamint a négy megmaradt elnökségi tagnak a visszahívásáról; új elnököt válasszanak; és válasszák meg a 15 fős elnökség tagjait.

Tóth arra kéri az elnököt, hogy ha van rá lehetőség, a rendkívüli közgyűlést minél hamarabb, lehetőleg egy hétvégi napra hívja össze. Írja ezt azért, mert a MÚSZ alapszabálya szerint, ha a szervezet ellenőrző testületének elnöke lemond (júl 31-én ez megtörtént), akkor 15-30 napon belül közgyűlést kell tartani - tehát legkésőbb augusztus 30-án, ezt pedig Bienerth figyelmen kívül hagyta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.