Vizes vb

Hosszú Katinka visszalépett a 100 méter háttól

A 200 méter vegyesen nagyobb az esélye az aranyra, ezért döntött így.

2017.07.24 11:52ma.hu
Fotó: MTI

Hosszú Katinka hétfőn délelőtt a 100 méteres hátúszás ötödik előfutamába kapott besorolást, és a riói döntőben úszott országos csúcsától kevesebb, mint négy tizeddel elmaradva, 58.80 másodperccel elsőként csapott célba - összesítésben a második időt úszta.

Azonban a vb programja olyan, hogy a hétfői 100 hát elődöntő fél órával megelőzi a 200 méter vegyes esti fináléját, ami veszélyeztetné az aranyat - írja a 24.hu.

De a 100 hát keddi döntője hasonló okok miatt veszélyeztetné a 200 pillangó elődöntőjéből való továbbjutást is, ezért mindkét nap programja és a két versenyszám - vegyes és pillangó - nagyobb éremesélye miatt a háromszoros olimpiai bajnoknő úgy döntött, visszalép a folytatástól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.