Sport

Az eddigi legsikeresebb magyar szereplés a 20. Maccabi Világjátékokon

A rekordlétszámú, százfős magyar küldöttség 25 érmet szerzett, három arany, 10 ezüst és 12 bronz megoszlásban.

2017.07.20 02:30MTI

Az esemény történetének legsikeresebb magyar szereplésével zárult Izraelben a 20. Maccabi Világjátékok.

A rekordlétszámú, százfős magyar küldöttség 25 érmet szerzett, három arany, 10 ezüst és 12 bronz megoszlásban. A dobogó legfelső fokára állhatott a tekvondós Murinai G. Dániel, továbbá a karatés Kunos Zsuzsa és Sterck Laura - tájékoztatta a Maccabi VAC Hungary szerdán az MTI-t.

"Az eddigi legnépesebb delegációval érkeztünk, és a legjobb eredménnyel távozunk, gratulálok minden résztvevőnek" - jelentette ki a delegációt vezető Knopp András.

Jusztin Ádám, a Maccabi VAC zsidó sportegyesület vezetője közölte, a következő nagy kihívás számukra már nemcsak a versenyzők oldaláról lesz, mivel 2019-ben Budapest ad otthont az Európai Maccabi Játékoknak.

"Legalább ilyen eredményes szereplést várok, ugyanakkor hatalmas kihívás is a közel 3000 sportoló és kísérőik igényeinek megfelelni és világszínvonalú eseményt rendezni" - tette hozzá.

A zsidó közösség négyévente megrendezett multisport-eseményén amatőr és profi sportolók is indulhatnak. Idén több mint nyolcvan ország mintegy tízezer sportolója küzdött negyven sportágban.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.