Autósport

Teljesen bizonytalanná vált a Forma-1-es Brit Nagydíj jövője

Könnyen meglehet, hogy végleg búcsút mondhatunk a Silverstone-i futamnak.

2017.07.11 16:50ma.hu
Fotó: AFP

Kedden bejelentették, hogy a brit autószövetség 2019-ben él a kilépési lehetőséggel és felmondja a Forma-1-gyel kötött szerződését - írja a BBC. Mindez azt jelenti, hogy lehet, abban az évben rendezik meg utoljára Silverstone-ban a Brit Nagydíjat. 1950-ben ott volt az első Forma-1-es futam és 1987 óta szerepel a pálya a versenynaptárban. Csak Monzában és Monacóban volt több F1-es verseny.

Az ok, hogy a szervezők szerint nem kapnak elég pénzt. Még 2009-ben kötöttek egy 17 évre szóló szerződést Bernie Ecclestone-nal, 2010-ben 12 millió fontot kaptak a futamért, majd minden évben 5 százalékkal nőtt ez az összeg - amit kevesellnek.

Persze a mostani döntés nem jelenti azt, hogy 2020-ban már nem Silverstone-ban lesz a Brit Nagydíj. Viszont ehhez meg kellene egyezni az új tulajokkal. A vezérigazgató Chase Carey korábban azt mondta, a Forma-1 érdeke, hogy legyen silverstone-i futam, de vannak más brit érdeklődők is, úgyhogy a költözés sincs kizárva.

A 2017-es versenynaptárban egyébként pont a Brit Nagydíj jön, a hétvégén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.