Vitorlázás

Kékszalag: 526-ból 395 hajó ért érvényesen célba

Az 526 nevezett hajóból 395 ért érvényesen célba a 49. Kékszalag Erste World Nagydíjon.

2017.07.08 13:35MTI

A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) tájékoztatása szerint az utolsó hajó pénteken 23.59 órakor futott be Európa leghosszabb távú tókerülő versenyén. A mezőny csütörtök reggel 9 órakor rajtolt el Balatonfüredről. A vitorlásoknak a 155 kilométeres Balatonfüred - Balatonkenese - Siófok - Tihany - Keszthely - Tihany - Balatonfüred útvonalat kellett kikötés és külső segítség igénybevétele nélkül teljesíteniük, legfeljebb 48 óra alatt.

A 13-szors bajnos Litkey Farkas és hajója a Festipay (Fotó: MTI/Szántó Áron)

Elsőként az immár 13-szoros Kékszalag-győztes Litkey Farkas ért célba a Festipayjel 10 óra 5 perc 17 másodperc után, második az Opel Fifty-Fiftyvel versenyző Józsa Márton lett (10 óra 23 perc 26 másodperc). A harmadik legjobb időt Roland Gäbler teljesítette a Black Jackkel (10 óra 25 perc 39 másodperc).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.