Vizes vb 2017

Bemutatták a vizes vb formaruháit - fotók

A fehér és a kék szín különböző árnyalataiból összeállított viseletek a világbajnokság arculatát követik.

2017.07.08 10:02MTI

Sajtótájékoztató keretében mutatták be a július 14-én rajtoló budapesti és balatonfüredi vizes világbajnokság formaruháit, amelyeket a hoszteszek a protokolleseményeken, például az éremátadó ceremóniákon fognak viselni.

MTI/Soós Lajos

A fehér és a kék szín különböző árnyalataiból összeállított viseletek a világbajnokság arculatát követik.

MTI/Soós Lajos

A sajtótájékoztatón kiderült többek között az is, hogy három, de inkább négy aranyat és összességében tíz érmet vár a magyaroktól a hazai vizes világbajnokság július 23-n kezdődő úszóversenyein a válogatott szövetségi kapitánya.

MTI/Soós Lajos

Sós Csaba elmondta, a budapesti vb-n ritka helyzet áll elő abból a szempontból, hogy a magyar csapatban együtt fognak szerepelni két generáció tagjai: azok, akik az elmúlt másfél évtizedben szállították és azok, akik reményei szerint a következő 10-15 évben szerzik majd az érmeket.

MTI/Soós Lajos

Szántó Éva, a Bp2017 Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója kijelentette: egy héttel a rajt előtt készen állnak arra,hogy fogadják a sportolókat és a vendégeket, akikkel együtt mintegy 350 ezer látogató érkezik majd Magyarországra, közte csaknem ezer médiamunkatárs.

Közölte, hogy a számítások szerint a vb-nek köszönhetően idén 25 százalékkal fog nőni a budapesti szálláshelyek árbevétele a tavalyihoz képest, így a világ harmadik legnagyobb sporteseményének megrendezése a turisztikai vonzerő növekedésével a magyar gazdaságra is jótékony hatással lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.