Fogathajtás

Lázár Zoltánt nem kell megműteni

Lázár Zoltánt nem kell megműteni, a szeptemberi világbajnokságig pedig biztosan felépül a fogathajtó, aki szombaton a nebanicei versenyen sérült meg, miután felborult a kocsija.

2017.07.07 16:49MTI

Lázár Zoltán és fia - aki segédhajtóként szenvedett kézsérülést, és még szombat éjjel megoperálták Győrben - pénteken újabb orvosi vizsgálatokon esett át. Ifjabb Lázár Zoltán műtétje jól sikerült, a sérült testrész megfelelően reagált a plasztikai beavatkozásra. Újabb műtétre így már nem lesz szükség, az orvos szerint teljesen felépülhet.

A vizsgálatok kiderítették, hogy Lázár Zoltán vállában elrepedt a csont. Műtétre azonban nem lesz szükség, viszont három hetet ki kell hagynia. A 44 éves hajtó így biztosan nem indulhat el a jövő héten kezdődő aacheni négyesfogathajtó-versenyen, míg az augusztusi Európa-bajnokságon való részvétele egyelőre erősen kérdéses. A szeptemberi kettesfogathajtó-világbajnokságra azonban tökéletesen rendbe jön.

"A szezon versenyprogramját illetően az volt a legfontosabb, hogy a vb-re felépüljek. Az orvosok megnyugtattak, hogy ennek nincs akadálya" - mondta az MTI-nek Lázár Zoltán.

Az idény még ifjabb Lázár számára sem ért véget: a szeptemberi ob-n segédhajtóként térhet vissza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.