Tenisz

Fucsovics Márton: majdnem elértem a célomat

Fucsovics Márton majdnem teljesítette célkitűzését azzal, hogy karriercsúcsát megjavítva a 107. helyre jött fel a férfi tenisz-világranglistán.

2017.06.26 23:30MTI

A 25 éves játékos annak köszönhetően ugrott 29 helyet előre, hogy vasárnap megnyerte az észak-angliai Ilkleyben rendezett, 127 ezer euró (39 millió forint) összdíjazású füvespályás versenyt. Ezzel begyűjtötte negyedik challenger-tornagyőzelmét, s egyben szabadkártyához jutott a jövő héten elrajtoló wimbledoni bajnokságra.

"Az év elején nem gondoltam volna, hogy közel kerülök a top 100-hoz, most pedig majdnem azon belül vagyok. Egész pályafutásom során a legjobb 100 volt a célom, végre át akarom lépni a küszöböt" - szögezte le az ATP honlapján a nyíregyházi teniszező, hozzátéve, nagyszerű hónapon és tornán van túl, s remekül érezte magát Ilkleyben.

"Minden borításon tud érvényesülni a játékom, salakon és füvön is otthon érzem magam. Utóbbit már csak azért is szeretem, mert hét éve juniorként megnyertem Wimbledont" - jelentette ki Fucsovics, aki négyórás vonatozás után már Londonban tartózkodik, és készül az év harmadik Grand Slam-viadalára.

Fucsovics eddig egyszer, a tavalyi US Openen szerepelhetett GS-torna főtábláján. A legutóbbi magyar főtáblás Wimbledonban éppen edzője, Sávolt Attila volt 2002-ben, akinek akkor az első forduló jelentette a végállomást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.