Vizes vb 2017

Este kékbe öltözik Budapest több látványossága

Este vízkék köntösbe öltözik Budapest több ismert látványossága, a szervezők bejelentése szerint annak jeleként, hogy már csak egy hónap van hátra Magyarország eddigi legnagyobb sportrendezvénye, a vizes világbajnokság kezdetéig.

2017.06.14 16:58MTI

Ez alkalomból 21 órától csütörtök hajnali 2 óráig lesz kék színű a Lánchíd, a Duna Aréna, a Művészetek Palotája és a Várkert Bazár is.

A kezdeményezés áprilisban indult: minden hónapfordulóval eggyel több épületet világítottak ki, így jelezve a vb közeledtét.

"Esténként, a kivilágított épületekről több száz fotó készül, így a vízkék köntösbe öltöztetett helyszínek látványos eszközök arra, hogy tovább népszerűsítsék a világeseményt - hangsúlyozta az akció kapcsán Borsa Miklós, a július 14. és 30. közötti sporteseményt szervező Bp2017 Nonprofit Kft. szóvivője. - A célunk, hogy az előzetesen várt 85 ezer külföldi turistánál is többen érkezzenek majd hazánkba, és az itt tartózkodásuk során végig azt érezzék, Magyarország nem csupán szervezőként, hanem házigazdaként várta őket."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.