Válogatott

Matthäus szerint nagy szégyen az Andorra elleni vereség

A magyar válogatott volt szövetségi kapitánya szerint nem lehet kifogás, hogy a válogatottból sérülés és egyéb okok miatt többen is hiányoztak.

2017.06.14 11:06ma.hu
Fotó: MTI

A magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, az egykori 150-szeres német válogatott Lothar Matthäus szerint nagy szégyen az Andorra elleni múlt heti vereség.

"Nagy szégyen a magyar futballnak. Még akkor is, ha minden ellenfelet komolyan kell venni a mai labdarúgásban, de egy néhány ezer lakosú miniállam csapatától kikapni szégyen, főleg a tavalyi remek Eb-szereplés után. Nem láttam a meccset, de mentális problémát sejtek, ha nem sikerült behúzni ezt a mérkőzést" - mondta a Nemzeti Sportnak a Budapesten élő szakember.

Matthäus szerint az nem lehet kifogás, hogy a válogatottból sérülés és egyéb okok miatt többen is hiányoztak. Ennek ellenére tény, hogy juniorcsapattal senki ellen nem lehet kiállni: Németország megteheti, hogy nélkülözi a legjobbjait, de Magyarország nem, ez egyszerű edzői hiba.

"A magyar futball szurkolójaként azt mondom, első a válogatott, mindenkinek kötelessége támogatni a nemzeti csapatot, amelynek mindig a legjobb formában és összetételben kell kifutnia a pályára a tétmérkőzéseken. A válogatott érdekeit egyetlen klubcsapat érdekei sem előzhetik meg. Ha nyer a válogatott, mindenki örül, nem számít, hogy egyik vagy másik klubnak szurkol. Így viszont közös a szégyen..." - jelentette ki Matthäus.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.