Súlyemelés

Aján Tamás maradt a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség elnöke

Aján Tamás maradt a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség elnöke: a magyar sportdiplomatát az IWF hétfői, bangkoki kongresszusán erősítették meg újabb négy évre tisztében, amelyet 2000 óta lát el.

2017.05.29 13:43MTI

A választás előtt még heten pályáztak a posztra, a szavazás előtt azonban négyen eleve visszakoztak, a katari Mohamed Juszef Al-Mana pedig fenntartva jelöltségét kampánybeszédében jelentette be visszalépését Aján Tamás javára.

Így Aján Tamás és az olasz Antonio Urso, az európai szövetség vezetője küzdött meg az IWF vezető tisztségéért. A 147 tagországot képviselő küldöttek 86-61 arányban voksoltak az eddigi elnök mellett.

Aján Tamás a múlt héten erősítette meg az MTI-nek, hogy újraindul az elnöki posztért, mert meggyőződése, hogy még sokat tud tenni a súlyemelésért. A sportágban 47 esztendeje tevékenykedő 78 éves sportvezető, aki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tiszteletbeli tagja, azt mondta, meggyőződése, hogy változatlanul segíteni tudja a súlyemelést abban is, hogy az olimpia műsorán maradjon.

Aján Tamást, aki 23 éven át az IWF főtitkáraként dolgozott, 2000. december 8-án, az athéni kongresszuson választották meg a nemzetközi szövetség elnökének, azóta pedig négyszer erősítették meg tisztében. Legutóbb, 2013. május 20-án Moszkvában kapott bizalmat a küldöttektől. Az orosz fővárosban rendezett kongresszuson hatan kandidáltak elnöknek, de a voksolás előtt négyen visszaléptek, végül az olasz Antonio Ursóval szemben Aján Tamás 80-55-re nyert.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.