Autósport

Hatalmas balesetek az Indy 500-on, Alonso kiesett

A Forma-1 es pilóta többször is vezetett. Végül a Honda-motor hagyta cserben.

2017.05.29 07:57ma.hu
Fotó: AFP

Vasárnap rendezték meg a IndyCar-sorozat legendás indainapolisi versenyét, az Indy 500-at. A futamon az idén négy újonc is indult, köztük Fernando Alonso, aki a Forma-1-es versenysorozat monacói nagydíját hagyta ki azért, hogy az amerikai szériában indulhasson.

A verseny első felében hatalmas baleset történt: az első rajtkockából induló Scott Dixon belehajtott Jay Howard autójába, majd a pályáról kirepülve nekirohant a kerítésnek. Kisebbfajta csoda, hogy egyikük sem sérült meg.

Alonso volt a leggyorsabb újonc, többször is vezette a versenyt. Végül technikai hiba miatt feladni kényszerült: a Honda-motor 21 körrel a leintés előtt megadta magát. A spanyol hatalmas tapsot kapott a közönségtől.

Tizenhét körrel a befutó előtt újabb baleset történt, négyen estek ki, de szerencsére ők is megúszták sérülés nélkül.

A 200 körös verseny hajrájában a korábbi Forma-1-es pilóta, Takuma Szato és a brazil Hélio Castroneves csatázott egymással az első helyért. A futamot végül Szato nyerte, aki első japánként diadalmaskodott az Indy 500-on. A harmadik helyen az amerikai Ed Jones futott be. A 33 indulóból csak 15-en fejezték be a versenyt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.