Kajak-kenu

Szabó Gabriella újra edzőt váltott

Bő hét hónap után újra edzőt váltott a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, Szabó Gabriella.

2017.05.27 01:30MTI

A 30 éves klasszis pénteken az M4 Sportnak számolt be arról, hogy Likér Péter helyett a jövőben - egyelőre az első válogatóig - fiatalkori edzője, Simon Miklós készíti fel.

"Az olimpia után új szemlélettel akartam nekikezdeni a négyéves ciklusnak, ezt Likér Péterrel kezdtük el, de ő az olimpiai ezüstérmes, rendkívül erős szlovák férfinégyes edzője is, akik ugyancsak ott akarnak lenni Tokióban, s nem tudtuk összeegyeztetni a közös munkát" - mondta Szabó, aki októberben, nem sokkal a játékok után szakított Tóth Lászlóval.

A kiváló kajakos megjegyezte, nem vár csodát új edzőjétől, csupán arra van szüksége, hogy "visszajöjjön a kedve, hogy újra szét akarja verni a világot." "A riói eredménnyel nagyon elégedett voltam, rázós négy év volt, elfáradtam, és nem is tudtam ezt kiheverni teljesen" - nyilatkozta Szabó, hozzátéve, hogy a legutóbbi két betegsége - ami miatt nem is versenyez a Szegeden zajló világkupán - ideje alatt volt is ideje átgondolni a dolgokat, s tudja, "fél gőzzel, fél szívvel nem lehet, csakis teljes erőbedobással lehet csinálni". Szabó Gabriella kijelentette, rendkívül várja már, hogy újra csapatban, Vad Ninettával és Kárász Annával együtt készülhessen.

Szabó Gabriella elmondta, a tervek szerint Fazekas-Zur Krisztinával indul majd 500 méter párosban a világbajnoki válogatón, ahol a céljuk természetesen a csapatba kerülés, ugyanakkor e mellett "szeretne jó időket kajakozni és magára találni."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.