Sztárbotrány

A legfelsőbb bíróság is helybenhagyta Messi börtönbüntetését

A Barca szupersztárjának apjával együtt egy adócsalási ügy miatt kellett bíróság elé állnia.

2017.05.24 14:50ma.hu
Fotó: AFP

Folytatódik Lionel Messi évek óta húzódó adócsalási ügye. Egy barcelonai bíróság tavaly nyáron 21 hónapos börtönbüntetésre ítélte az argentin szupersztárt, de az ítéletet két évre felfüggesztették. Miután Messi fellebbezett, az ügy a legfelsőbb bíróság elé került, amely szerdai döntésében jóváhagyta a korábbai ítéletet - írja az El País.

Az ítélet ellenére valószínű, hogy Messinek és az ügyben szintén megvádolt édesapjának nem kell majd börtönbe vonulnia, mivel a spanyol törvények szerint a büntetlen előéletű személyek próbaidővel is megúszhatják a két évnél rövidebb börtönbüntetést.

Messiéket azért állították bíróság elé, mert 2007 és 2009 között nem fizettek be 4,1 millió eurónyi adót a spanyol államkasszába, ezért 2013-ban háromrendbeli adócsalással vádolták meg őket.

"Én csak focizok. Semmiről nem volt tudomásom. Megbíztam apámban és az ügyvédeimben" - nyilatkozta korábban az üggyel kapcsolatban a Barcelona játékosa.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.