Autóverseny

Alonso az ötödik helyről rajtolhat az Indy 500-on

A kétszeres Forma-1-es világbajnok elképesztő, 372,24 kilométer/órás átlagot produkált a legendás verseny időmérőjén.

2017.05.22 12:54ma.hu
Fotó: AFP

A kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso az ötödik legjobb időt érte el az Indy 500 időmérőjén, így a második sorból rajtolhat majd a vasárnapi versenyen.

A spanyol sztár múlt kedden gyakorolt először az IndyCar autóverseny-sorozat legendás, indianapolisi pályáján, és azt követően napról napra javultak az időeredményei.

A két napra bontott időmérőn a versenyzők négykörös szakaszokat futnak, ezek sebességátlagát veszik figyelembe a rangsorolásnál.

Szombaton Alonso a hetedik lett, amivel kivívta magának a jogot arra, hogy a vasárnapi, már csak a legjobb kilenc pilótát felvonultató ún. szétlövéses szakaszban az első rajtkockáért küzdhessen. Itt végül 231,3 mérföld/órás (372,24 kilométer/óra) átlagot ért el, ami az ötödik legjobb volt a mezőnyben.

"Ez a világ legnagyobb versenye. Már alig várom a jövő vasárnapot" - nyilatkozta elégedetten az időmérő után Alonso, aki az amerikai verseny miatt miatt kihagyja a Forma-1 monte-carló-i futamát.

A pole pozíciót a verseny 2008-as győztese, az új-zélandi Scott Dixon szerezte meg 232,164 mérföld/órás (373,63 km/ó) átlaggal.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.