Autóverseny

Pokoli baleset: több mint 300 kilométeres sebességgel csapódott a falba az autóversenyző (videó)

A volt F1-es pilóta, Sébastien Bourdais súlyos sérüléseket szenvedett.

2017.05.21 16:03ma.hu
Fotó: USA Today

Súlyos balesetet szenvedett az Indy 500 kvalifikációjában a korábbi Forma-1-es pilóta, Sébastien Bourdais. A francia versenyzőt azonnal kórházba szállították, ahol megműtötték, miután kiderült, hogy medencecsont- és csípőcsonttörést szenvedett.

A 38 éves pilóta több mint 300 kilométer/órás sebességgel ütközött a falnak, autója többször megpördült és súlyosan összeroncsolódott.

Bourdais, aki 2008-ban és 2009-ben a Forma-1-es Torro Rosso csapat színeiben versenyzett, megnyerte az Indycar-sorozat első versenyét a Florida állambeli St. Petersburgban, és az Indy 500-on is az esélyesek közé tartozott.

Az időmérőn a kétszeres F1-es világbajnok Fernando Alonso is indult, a hetedik helyen végzett a kvalifikációban. "Gondolatban Sébastien Bourdais-val vagyok. Gyors felépülést kívánok neki!" - nyilatkozta a spanyol pilóta.



Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.