Sport

Elgázolták, kómában van a MotoGP-világbajnok

Nicky Haydent biciklizés közben ütötte el egy autó Olaszországban.

2017.05.19 16:37ma.hu
Fotó: AFP

Biciklizés közben elgázolta egy autó Nicky Hayden volt MotoGP-világbajnokot az olaszországi Riminiben - tudósít a Blikk.

Haydent a baleset után a cesenai Bufalini kórház intenzív osztályán kezelik, ahol mesterséges kómában tartják. Az olasz sajtó értesülései szerint agyi ödémája van, és több csontja eltört a teste alsó részén, de állapota miatt eddig nem lehetett megműteni, mert koponyája többszörösen sérült.

"Rendkívül kritikus az állapota, vélhetően súlyos agykárosodást is szenvedett. Szeretnénk megköszönni mindenkinek a kedves kívánságokat és üzeneteket, s az orvosoknak a sürgősségi és odaadó ellátást" - írta közleményében Hayden csapata, a Superbike-sorozatban szereplő RB Honda.

A pilóta mennyasszonya, Jackie, testvére, Tommy és édesanyja, Rose már megérkezett hozzá az Egyesült Államokból. "A bátyám egy harcos" - üzent Twitteren testvérének a húga, aki nem tudott Olaszországba utazni.

Csak remélni lehet, hogy nem jut Michael Schumacher sorsára, aki szintén nem saját sportágában, hanem síelés közben szenvedett súlyos agysérülést. Utána hónapokig volt kómában, majd szorult kórházi kezelésre, mígnem családja a svájci birtokukra szállíttatta, ahol a pilóta sikerei által megkeresett vagyont nem kímélve, a legmagasabb szintű orvosi ellátásban részesül, a legnagyobb titokban. Hiteles információ már régóta nem látott napvilágot Schumi egészségügyi helyzetével kapcsolatban.

"Nagyon elszomorít, ami történt. Amíg együtt versenyeztünk, baráti viszonyban voltunk. Bízom benne, hogy jó híreket kapunk, s felépül" - árulta el a Blikknek Talmácsi Gábor.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.