Sport

Július elsején rendezik az idei Balaton-átúszást

A népszerű szabadidős eseményre ezúttal is ezreket várnak, hogy teljesítsék a két part közti, 5200 méteres távot.

2017.05.19 02:30MTI

Július elsején rendezik meg az idei, sorrendben 35. Balaton-átúszást - tájékoztatták a szervezők csütörtökön az MTI-t.

A népszerű szabadidős eseményre ezúttal is ezreket várnak - a szervezők reményei szerint idén is tízezer körül lehet az indulói létszám -, hogy teljesítsék a két part közti, 5200 méteres távot. A résztvevők a hagyományoknak megfelelően Révfülöpön szállnak majd vízbe és a balatonboglári Platán strandon érnek partot. A részvételhez orvosi igazolásra van szükség, ennek hiányát a helyszínen megejtett orvosi vizsgálattal lehet pótolni.

A rendezők idén is nagy hangsúlyt fektetnek a biztonságra: az úszófolyosó mentén 50 méterenként vitorlások és egyéb vízi járművek állnak majd, ezek személyzete figyel a versenyzőkre, akik bármikor megállhatnak, megpihenhetnek.

A 35. Balaton-átúszás névadó támogatója a Lidl. Az előnevezés már elindult (balaton-atuszas.hu), de a helyszíni nevezésre is lesz lehetőség.

Rossz idő esetén az esőnapok (július 2., 8., 9., 15., 16.) valamelyikén rendezik meg a Balaton-átúszást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.