Kikapcsolódás

Megkezdődött az idei vitorlás évad

A magyar vitorlássport egyre népszerűbb és sikeresebb, amiben nagy érdeme van Fa Nándornak is.

2017.05.13 19:18MTI

Balatonfüreden az ünnepi zászlófelvonást és a tó megkoszorúzását követően Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szombaton megnyitotta a 2017-es vitorlás évadot.

Beszédében kiemelte, hogy a sportági szövetség kitartó munkájának köszönhetően hét nagy nemzetközi vitorlásverseny házigazdája is lesz Magyarország.

"Ezek között van a Tihanyban megrendezésre kerülő Finn Masters Európa Kupa, a balatonfüredi Laser Európa Kupa, a NAVIGA modellvitorlás világbajnokság, és támogatjuk a Finn Dingi olimpiai hajóosztály balatonföldvári világbajnokságának rendezését is" - jelentette ki.

A vitorlássport fejlesztéséről szólva elmondta, hogy a kormány - a Bejárható Magyarország Programhoz kapcsolódva - olyan eszköz- és szolgáltatásfejlesztést támogat, amelynek eredményeképpen hosszabbá válhat a turisztikai szezon, és növekedhet a vendégszám.

"A vitorlássport még szélesebb körben népszerűsíti majd Magyarország történelmi, kulturális és természeti szépségeit" - fűzte hozzá.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere beszédében kijelentette, el kell felejteni a szezont, "a Balaton igenis egész éves attrakció". Szólt arról is, hogy idén "talán minden egyéb eseményt elhomályosít" a vizes világbajnokság, azon belül is a balatoni nyíltvízi versenyek, amelyek révén az egész világ Magyarországra és Balatonfüredre figyel majd.

Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke arról beszélt, hogy a magyar vitorlássport egyre népszerűbb és sikeresebb, amiben nagy érdeme van Fa Nándornak is.

"Tavaly az egyik legsikeresebb évet zártuk. Három olimpikonunk állt helyt Rióban, és megvan a remény arra, hogy jövőre Tokióban minden idők legjobb eredményét érje el a szövetség" - fogalmazott.

Gerendy Zoltán, a Balatonfüredi Yacht Club (BYC) elnöke a 150 éves, jubiláló klub múltjáról és értékeiről emlékezett meg, hangsúlyozva, nyitott társadalmi szervezetről van szó.

"Úgy látom, hogy a sport és az egymás iránti tisztelet, valamint a folyamatos megújulási szándék a legfontosabb alapjai az egyesületnek. Évente kétszáz gyerek tanul vitorlázni a táborainkban, generációk nőnek fel a BYC-nél" - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.