Sport

Női kézilabda: BL-győztes a Győr!

A Győri Audi ETO KC hosszabbítás után 31-30-ra legyőzte a macedón Vardar Szkopje csapatát, és ezzel története során harmadszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját.

2017.05.07 19:54MTI
Fotó: MTI

A Győri Audi ETO KC hosszabbítás után 31-30-ra legyőzte a macedón Vardar Szkopje csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája Papp László Budapest Sportarénában rendezett vasárnapi döntőjében.

Az elején a Vardar, a folytatásban viszont a Győr védekezett hatékonyabban. A magyar csapat nagy hangsúlyt helyezett a szélsőjátékra és ez eredményesnek bizonyult (15-12).

A második felvonásban sem változott a játék képe, továbbra is szoros volt az állás. Az ETO számos variációt alkalmazott a támadások során, jó ideig vezetett, de rendkívül szívós ellenfelét nem tudta leszakítani. A rendes játékidő utolsó tíz percében csak két gólt dobott a magyar együttes, így 26-26 után hosszabbítás következett. A ráadást a Győr nagy lendülettel kezdte, ami kitartott a kétszer öt perc végéig (31-30).

A győri csapatnak ez volt a hatodik BL-döntője, háromszor (2009, 2012, 2016) veszített és immár háromszoros győztesnek mondhatja magát (2013, 2014, 2017).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.