Sport

Korpási Bálint aranyérmes lett az újvidéki birkózó Európa-bajnokságon

Korpási Bálint aranyérmet nyert vasárnap a kötöttfogásúak 71 kilogrammos kategóriájában az újvidéki birkózó Európa-bajnokságon.

2017.05.07 18:51MTI
Fotó: MTI

A kontinensviadal zárónapján a világbajnok magyar versenyző a fináléban a fehérorosz Pavel Liah ellen lépett szőnyegre, s fölényesen, 4-0-ra győzött.

A BVSC sportolója második Eb-érmét szerezte meg, ugyanis tavaly harmadik helyen végzett a kontinensviadalon, 2015-ben pedig az Európa Játékokon zárt másodikként. Korpási a magyar küldöttség első aranyérmese Újvidéken, ahol kedden Veréb István a szabadfogásúak 86 kilogrammos súlycsoportjában lett harmadik, csütörtökön a 75 kilogrammban szereplő Németh Zsanett második helyen végzett, pénteken Barka Emese szerezte meg a harmadik pozíciót a 58 kilósok mezőnyében, míg szombaton a kötöttfogásúak első napján Lám Bálint (130 kg) második, Kiss Balázs (98 kg) pedig harmadik helyen zárt.

A vasárnap esti programban Lőrincz Tamás a bronzéremért, bátyja, Viktor pedig a fináléban lép szőnyegre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.