Bajnok

Megrázó hír: a híresztelésekkel ellentétben Schumacher sajnos továbbra sem tud járni

Egy német magazinnak súlyos kártérítést kell fizetnie a hétszeres világbajnok Forma-1-es pilóta családjának, mert álhíreket terjesztett.

2017.05.07 14:50ma.hu
Fotó: AFP

Egy német magazinnak 45 ezer fontot (15,6 millió forint) kell fizetnie Michael Schumacher családjának, mert egy cikkükben - valótlanul - azt állították, hogy a hétszeres világbajnok Forma-1-es legenda újra tud járni - írja a Daily Mail.

Felix Damm, a család ügyvédje a bíróságon elmondta: sajnos hamisak voltak a hírek, a pilóta továbbra sem tud lábra állni. A cikk teljes mértékben kitaláció volt, amivel a magazin megsértette a pilóta és családja magánéletét.

Az ügyvéd szerint a hétszeres bajnok képtelen megmozdulni a terapeutája nélkül. Korábban Schucmacher menedzsere, Sabine Kehm is azt nyilatkozta, hogy Michael sajnos továbbra sem tud járni.

"Ezek nagyon felelőtlen spekulációk, ugyanis tekintve a sérülésének súlyosságát, nagyon fontos Michael nyugalma. Nem beszélve arról, hogy sajnos hamis reményt táplálnak megannyi emberben" - mondta a menedzser.

Schumacher 2013-ban súlyos balesetet szenvedett a Francia Alpokban. 2014-ben ugyan magához tért a kómából, de azóta is képtelen beszélni vagy megmozdulni. Felesége, Corinna nem adja fel: hisz abban, hogy férje fel fog épülni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.