Sport

Birkózó Eb - Veréb István a bronzéremért küzdhet

Veréb István a vigaszágon győzött, így a bronzéremért léphet szőnyegre kedden este az újvidéki birkózó Európa-bajnokságon.

2017.05.02 14:03MTI

A szabadfogásúak 86 kilogrammos kategóriájában szereplő, világ- és Európa-bajnoki bronzérmes szombathelyi sportolót két győzelem után a nyolc között Dauren Kuruglijev állította meg. Az orosz később az elődöntőben is nyert, így Veréb a vigaszágra került, melyben a szlovák színekben induló, de szintén orosz Boris Makoev volt az ellenfele.

A mérkőzés magyar szempontból nagyszerűen indult, s egészen az utolsó percig kiválóan alakult. Veréb ugyanis - a magyar szövetség tájékoztatása szerint - előbb egy intés után 1-0-ás előnybe került, majd két szép levitellel már 5-1-re is vezetett. A hajrában ugyanakkor Makoev nagy tempót diktált, s előbb 5-3-ra szépített, a végén pedig egy újabb akciót indított, ám kicsit elkésett vele, az idő lejárt, így már hiába kért videózást, 6-3-as győzelemmel a magyar jutott tovább.

Veréb a 19.00-kor kezdődő érmes programban az Eb-győztes, olimpiai harmadik grúz Dato Marsagisvilivel küzd majd meg a dobogóért.

Az Eb keddi nyitónapján a szabadfogásúak 86 kilós súlycsoportja mellett 57 kilogrammban, illetve a nők 48 és 63 kilós kategóriájában zajlik a küzdelem, a magyar csapatból viszont Veréb István az egyetlen induló.

A kontinensviadalon péntekig a szabadfogásúak és a nők küzdenek az érmekért, a hétvégén pedig a kötöttfogásúak versenyeivel zárul a viadal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.