Sport

Birkózó Eb - Veréb István a negyeddöntőben kikapott

Veréb István a selejtező után a nyolcaddöntőben is nyerni tudott, következő mérkőzésén viszont kikapott, így már csak a vigaszági folytatásban reménykedhet az újvidéki birkózó Európa-bajnokság keddi nyitónapján.

2017.05.02 12:47MTI

A szabadfogásúak 86 kilogrammos kategóriájában szereplő, világ- és Európa-bajnoki bronzérmes szombathelyi sportoló a szerb Aleksandros Gosta ellen aratott technikai tus-győzelem után a 16-ban a bolgár Georgij Szredkov ellen lépett szőnyegre.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint az Eb-hetedik bolgár kissé ráijesztett a magyar táborra, ugyanis az első három perc során egy-egy kitolással és intéssel 2-0-s előnyt harcolt ki. A pihenő azonban jót tett a magyar birkózónak, aki a folytatásban előbb szépen levitte ellenfelét, később pedig ki is tolta, ráadásul Szredkovot intették is, így Veréb 4-2-es sikerrel jutott tovább.

Az elődöntőért az oroszok Eb-újonca, Dauren Kuruglijev volt a riói olimpián is szerepelt magyar ellenfele. A viadal honlapja alapján Veréb nem bírt riválisával, aki 6-2-es pontozással győzött ellene. Mindez azt jelenti, hogy a 29 éves magyar bajnok még a vigaszági folytatásban reménykedhet, amihez az kell, hogy legyőzője az elődöntőben is diadalmaskodjon.

Az Eb keddi nyitónapján a szabadfogásúak 86 kilós súlycsoportja mellett 57 kilogrammban, illetve a nők 48 és 63 kilós kategóriájában zajlik a küzdelem, a magyar csapatból viszont Veréb István az egyetlen induló.

Az Eb-n péntekig a szabadfogásúak és a nők küzdenek az érmekért, a hétvégén pedig a kötöttfogásúak versenyeivel zárul majd a viadal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.