Sport

Birkózó Eb - Veréb István könnyed győzelemmel nyitott

Jól indult magyar szempontból az újvidéki birkózó Európa-bajnokság, miután Veréb István magabiztosan nyert a szabadfogásúak 86 kilogrammos kategóriájának selejtezőjében, és ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe.

2017.05.02 11:12MTI

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a világ és Európa-bajnoki bronzérmes szombathelyi versenyző a szerb Aleksandros Gosta ellen lépett szőnyegre először, s az esélyeknek megfelelően érvényesítette a papírformát.

A riói olimpián is szerepelt magyar többször levitte és kitolta ellenfelét a meccs során, 40 másodperccel a vége előtt pedig megszerezte tizedik pontját is, ami technikai tust jelentett a számára.

A folytatásban Verébre a bolgár Georgij Szredkov vár, akinek az eddigi legjobb eredménye egy hetedik hely volt Európa-bajnokságokon.

A keddi nyitónapon a szabadfogásúak 86 kilós súlycsoportja mellett 57 kilogrammban, illetve a nők 48 és 63 kilós kategóriájában zajlik a küzdelem, a magyar csapatból viszont Veréb István az egyetlen induló.

Az Eb-n péntekig a szabadfogásúak és a nők küzdenek az érmekért, a hétvégén pedig a kötöttfogásúak versenyeivel zárul majd a viadal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.