Foci

Messi nagyon veri Ronaldót

Az argentin szupersztár 34 meccsen 33 gólt lőtt a spanyol bajnokságban, és ezzel toronymagasan vezeti a góllövőlistát.

2017.04.27 13:47ma.hu
Fotó: AFP

A Spanyol Bajnokság 34. fordulójának zárómeccsén a Real Madrid 6-2-re kiütötte az Deportivo La Corióunhát. Keylor Navas, Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Kroos, Modric,  Bale, Benzema mellett Cristiano Ronaldo sem lépett pályára, így a góljai számát sem tudta növelni.

Ugyanekkor a Barcelona 7-1-re végezte ki az Osasunát úgy, hogy mindenki a pályán volt, még Messi is, aki kettőt vállalt a hétből - igaz a katalánoknak már nem kell a BL-re koncentrálniuk.

A Messi és Ronaldo között évek óta tartó góllövő versenyben az idén az argentin áll jobban, négy fordulóval az idényzárás előtt toronymagasan vezeti a spanyol futballélvonal gólkirályjelöltjeinek listáját.

Messi 33 gólnál jár, ami csaknem megvan a meccsenkénti egygólos átlaga (34 mérkőzés/33 gól) a bajnokságban, ami önmagában bravúros teljesítmény.

Ahhoz, hogy a második Suárez (23 gól) el tudja venni tőle az első helyet, a hátralévő négy fordulóban 11 gólt kellene szerezzen, a harmadik Ronaldonak pedig négy meccsen tizenötöt, ami lehetetlennek tűnik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.