Sport

Cselgáncs Eb - Ungvári a bronzmeccsen, Gercsák hetedik

Ungvári Miklós kikapott az elődöntőben, így a bronzéremért küzdhet, míg Gercsák Szabina hetedik lett a varsói cselgáncs Európa-bajnokság pénteki versenynapján.

2017.04.21 16:50MTI

A 36 éves, olimpiai ezüstérmes Ungvári a 73 kilogrammosok elődöntőjében a 17 esztendővel fiatalabb azeri Hidajet Hejdarovval találkozott, aki eddig jobbára csak korosztályos versenyeken bizonyított. Eddig csak egyszer futottak össze, márciusban a bakui Grand Slam-viadalon a háromszoros vb-bronzérmes magyar nyert. A rendkívül ruganyos azeri nem mindennapi mérkőzésen vágott vissza a Torwar Arénában: a háromszoros Európa-bajnok magyart kétszer is intették, és már úgy tűnt, hogy hosszabbítás dönt majd, mígnem Hejdarov egy másodperccel a vége előtt, térdelő helyzetből elindított egy válldobást, melyre vazaarit kapott, s ezzel nyert.

A hét Eb-éremnél tartó ceglédi dzsúdós a harmadik helyért az azeri Rusztam Orujovval csap össze.

A 70 kilogrammosoknál vigaszágra került Gercsák Szabina délutáni első meccsén a svéd Anna Bernholmmal került szembe, akitől tavaly kikapott eddigi egyetlen meccsükön Zágrábban. A miskolciak 20 éves versenyzője - aki első felnőtt Eb-jén egy éve bronzérmet nyert - mindössze 21 másodpercet töltött a tatamin, ugyanis a skandináv ellenfél egy földharcban karfeszítéssel győzött. Így a korosztályos szinten olimpiai, világ- és Európa-bajnok Gercsák hetedikként zárt Varsóban.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.