Sport

Cselgáncs Eb - Ungvári Miklós elődöntős

Ungvári Miklós harmadik győzelmével bejutott az elődöntőbe a varsói cselgáncs Európa-bajnokság pénteki versenynapján.

2017.04.21 14:20MTI

Az olimpiai ezüstérmes ceglédi versenyző a 73 kilogrammosok negyeddöntőjében a várakozásokkal ellentétben nem Lasa Savdatuasvilivel találkozott - akitől kikapott a londoni olimpiai döntőben -, hanem a grúz klasszist meglepetésre búcsúztató Lukas Reiterrel. Az osztrák lendülete ekkorra már elfogyni látszott, sorra kapta az intéseket, közben a háromszoros Európa-bajnok magyart is kétszer figyelmeztették. Reiter aztán magkapta harmadik intését is, ami az új szabályok szerint már leléptetést jelentett.

A 36 éves Ungvárira a négy között a 17 esztendővel fiatalabb azeri Hidajet Hejdarov vár, aki eddig jobbára csak korosztályos versenyeken bizonyított.

A 16 órakor kezdődő délutáni programban Ungvárin kívül a 70 kilogrammos vigaszágra került Gercsák Szabina lesz érdekelt magyar részről.

Nagy György, a Magyar Judo Szövetség főtitkára sportdiplomáciai sikerről számolt be, ugyanis Budapest kapta meg a 2018-as U23-as Eb rendezési jogát. A kontinenstornára jövő novemberben kerül sor majd a Tüskecsarnokban.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.