Sport

Cselgáncs Eb - Ungvári Miklós negyeddöntős, Gercsák vigaszágon

Ungvári Miklós második győzelmével bejutott a negyeddöntőbe, Gercsák Szabina vigaszágra került, Ungvári Attila pedig búcsúzott a varsói cselgáncs Európa-bajnokság pénteki versenynapján.

2017.04.21 13:54MTI

Az olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklós a 73 kilogrammosoknál a 16 között Dmitrijs Fedosejenkovsszal csapott össze, és a háromszoros Európa-bajnok magyar - aki 36 évével a varsói küldöttség korelnöke - könnyedén elbánt lett ellenfelével. Három perc elteltével horogdobással vazaarihoz jutott, majd a balti dzsúdóst harmadszor is intették, ami az új szabályok szerint már leléptetést jelentett. Ungvári a nyolc között a várakozásokkal ellentétben nem Lasa Savdatuasvilivel találkozik - akitől kikapott a londoni olimpiai döntőben -, hanem a grúz cselgáncsozót "eltakarító" osztrák Lukas Reiterrel.

Az ifjúsági olimpiai bajnok Gercsák a 70 kg negyeddöntőjében a holland Sanne van Dijkével került szembe, akivel hasztalanul tusakodtak a rendes mérkőzésidőben. A ráadásban aztán a tavaly Eb-harmadik miskolci versenyző egy csípődobás következtében a földre került, ellenfele vazaarival nyert, így a 20 éves Gercsák a vigaszágon folytatja szereplését.

A Karvaly becenévre hallgató Ungvári Attila a 81 kilósoknál a grúz Zebeda Rekviasvilivel találkozott, akitől kikapott idén a párizsi Grand Slam-viadalon. A ceglédiek Eb-harmadikját kétszer is intették, majd a grúz földre vitte őt, és karfeszítést kezdeményezett, ahonnan már nem volt menekvés. Ungvári ezzel befejezte szereplését az Eb-n.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.