Sport

Bajnokok Ligája - Madridi csata és Juventus-Monaco az elődöntőben

A címvédő Real Madrid városi riválisával, az Atlético Madriddal, míg az AS Monaco a Juventusszal találkozik a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében.

2017.04.21 13:06MTI

Pénteken, az európai szövetség nyoni székházában megtartott sorsoláson kiderült, hogy az első mérkőzéseket a Santiago Bernabeu Stadionban, illetve Monte-Carlóban játsszák.

Az elődöntő első találkozóit május 2-án és 3-án, míg a visszavágókat egy héttel később rendezik.

A finálénak június 3-án a cardiffi Millennium Stadium ad otthont.

A Real Madrid számára ez mindenképpen kedvező sorsolás, hiszen városi riválisa ellen története minden párharcát megnyerte a legrangosabb európai kupasorozatban.

A két madridi csapat tavaly és három évvel ezelőtt is a döntőben, tavalyelőtt pedig a negyeddöntőben találkozott egymással: 2014-ben Lisszabonban hosszabbítás után 4-1-re, egy évvel ezelőtt Milánóban pedig 1-1-es végeredményt követően büntetőkkel nyert a fináléban Real Madrid. A 2015-ös negyeddöntő két mérkőzésén egyetlen gól született, a visszavágó 88. percében Javier Hernández döntötte el a továbbjutást a Bernabeuban. Ezen kívül az 1959-es elődöntőben csaptak össze a felek, az akkori szabályok miatt pedig végül egy harmadik találkozó döntött (a 2-2-es összesítésnél még nem számított az idegenben szerzett gól, pedig ez esetben az Atlético jutott volna a döntőbe), amelyet Alfredo Di Stéfano és Puskás Ferenc góljaival nyert a Real Madrid.

A legrangosabb európai kupasorozatban hét mérkőzést játszottak egymással, négy Real-győzelem mellett két döntetlen és egy Atlético-siker született, a gólkülönbség 10-5 a királyi gárda javára.

A Juventus és a Monaco kétszer találkozott egymással a BL egyenes kieséses szakaszában: az 1997/98-as idény elődöntőjében a torinóiak hazai pályán a mesterhármast szerző Alessandro Del Piero vezetésével 4-1-re nyerték az első mérkőzést, így a visszavágón belefért nekik a 3-2-es francia győzelem. A 2014/15-ös szezon negyeddöntőjében 180 perc alatt egyetlen gól született, ezt az akkor még Juventus-színekben futballozó Arturo Vidal szerezte büntetőből. A Juventus mindkét esetben elveszítette végül a döntőt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.