Sport

Először rendeznek félmaratont Szabadkán

A tervek szerint a 21 kilométeres távot a szecessziós belvárosban teljesítik majd az indulók.

2017.04.21 01:30MTI

Először rendeznek félmaratont Szabadkán, szeptember 2-án várhatóan több száz futó vesz részt az eseményen - közölték a szervezők csütörtökön.

A tervek szerint a 21 kilométeres távot a szecessziós belvárosban teljesítik majd az indulók, akik eközben megtekinthetik a Komor Marcell és Jakab Dezső által tervezett, több mint százéves Városházát, a szecessziós Zsinagógát, Raichle Ferenc építész egykori lakópalotáját, valamint a Kosztolányi Dezső műveiben Kaszinóként megjelenő városi könyvtárat, illetve magának a szabadkai írónak a szobrát is.

Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség parlamenti frakcióvezetője - aki maga is számos futóversenyen és félmaratonon vett részt - felhívta a figyelmet arra, hogy Szabadka olyan szecessziós örökséggel rendelkezik, amelyet "vétek nem megmutatni". Hatalmas élmény lesz a város utcáin futni a város lakóinak, de a külföldieknek is - fogalmazott.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere a sajtótájékoztatón felhívta a figyelmet a futás jótékony hatásaira, kiemelte ugyanakkor, hogy egy ilyen esemény óriási idegenforgalmi lehetőségeket is hordoz magában. A szervezők reményei szerint a nemzetközi félmaratonra nemcsak a térség országaiból, hanem más európai városokból is érkeznek futók.

A félmaratont Szabadka városnapi rendezvényeinek keretében rendezik meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.