Sport

Torna Eb - Berki Krisztián ismét Európa legjobbja lehet

Berki Krisztián a lólengés esélyeseként indul a szerdától vasárnapig tartó kolozsvári torna Európa-bajnokságon.

2017.04.19 03:30MTI
hirdetés

"Úgy tervezzük, hogy a 6.2-es kiindulópontszámú gyakorlatommal fogok versenyezni, és majd meglátjuk, szükség lesz-e a 6.5-ösre. Esélyeket nem latolgatok, de arra számítok, hogy azokat a gyakorlatokat, amelyeket az edzéseken gyakoroltam, szépen meg tudjam csinálni a versenyen. Az elvárásom ugyanaz, mint az eddigi világkupákon vagy a szerbajnokságon is volt, hogy szépen kivitelezett gyakorlatot tudjak bemutatni" - nyilatkozta a magyar szövetség honlapján Berki Krisztián.

Az olimpiai, háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok tornász a legutóbbi két kontinensviadalán (2013, 2014) egyaránt ezüstérmes lett, az előző két Európa-bajnokságon - tavalyelőtt és tavaly - pedig nem indult.

Sóvágó Lajos szövetségi kapitány elmondta, Berki dicséretesen szerepelt a hazai mezőnyben, és azt várják tőle, hogy tökéletesen végrehajtja majd a gyakorlatát Kolozsváron is, és "elfoglalja megérdemelt helyét az európai mezőnyben is". Altorjai Sándor csapatvezető tájékoztatása szerint a hétfői pódiumedzésen Berki a 6.2-es kiindulópontszámú gyakorlatát próbálta ki, amely a bíróknál osztatlan sikert aratott.

Mellette Kállai Zoltán is csak lólengésben, míg Kardos Botond és Babos Ádám egyéni összetettben indul az Európa-bajnokságon. Vecsernyés Dávid talajon, korláton és nyújtón, Boncsér Krisztián talajon és nyújtón szerepel, Schweigert Dávid pedig tartalékként utazott.

Sóvági Lajos kifejtette, bizalommal tekint az Európa-bajnokság elé, véleménye szerint "a verseny előtti állapot látszik a fiúkon, mindössze apróbb csiszolnivalók vannak hátra."

A női válogatott keretén módosítani kellett, ugyanis Böczögő Dorinának nem jött helyre gyulladásos sérülése, így helyette Al-Salty Dália indul. Minden csapattag - Jakab Noémi, Al-Salty Dália, Kovács Zsófia és Dévai Boglárka - négy szeren versenyez, ugrásban Dévai és Kovács is esélyes a döntőbe jutásra, emellett Kovács egyéni összetettben is előkelő helyezésre számíthat.

"Mind a négy szeren indulok, tehát összetettben is, ott mindenképp szeretnék döntőzni. A felemáskorlát és az ugrás az erősebb szerem, azokon szeretnék pontos gyakorlatokat bemutatni, illetve finálézni mindkét szeren, és éremközeli helyezéseket is elérni. Jó formában érzem magam" - fogalmazott Kovács Zsófia.

"Úgy gondolom, Kovács Zsófia és Dévai Boglárka abszolút készen áll az Európa-bajnokságra, Jakab Noémi és Al-Salty Dália pedig teljes mértékben tapasztalatszerzésként vesz részt a versenyen. Kovács az egyedüli, aki egyéni összetettben ott lehet Európa legjobbjai között, és reméljük, ez idén valóra is válik" - fogalmazott Draskóczy Imre szövetségi kapitány.

Altorjai Sándor csapatvezető elmondta, optimálisak a körülmények, a magyar küldöttségnek a szállással és a sportcsarnokkal kapcsolatban sem lehet oka panaszra.

A kolozsvári Európa-bajnokság programja:
április 19., szerda:
férfi selejtező 13.00
április 20., csütörtök:
női selejtező 10.00
április 21., péntek:
férfi egyéni összetett 12.00
női egyéni összetett 16.30
április 22., szombat:
szerenkénti döntők - férfi talaj, lólengés, gyűrű, női ugrás, felemáskorlát 13.30
április 23., vasárnap:
szerenkénti döntők - férfi ugrás, korlát, nyújtó, női gerenda, talaj

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.