Rövidpályás gyorskorcsolya-vb

Heidum: jó és gyors a jég

Heidum Bernadett szerint kifejezetten jó és gyors a jég a pénteken kezdődött rotterdami rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokságon.

2017.03.10 12:48MTI

A combcsontsérülése miatt az idény eddigi részét kihagyó versenyző az MTI-nek a helyszínen elmondta, hogy szerinte a férfiak akár nyolc másodperces köröket is korcsolyázhatnak, míg a nők 8,5-9 másodperces részidőket tudnak produkálni. Hozzátette, az mindig kérdéses, hogy a nagyszámú közönség hatására mennyire fog olvadni a jég.

Heidum elárulta, információi szerint a hollandok igazi show-t csinálnak majd a rendezvényből, s az 1971-ben átadott, több mint tízezer néző befogadására alkalmas Ahoy Rotterdam nevű csarnok a döntők előtt elsötétül, a versenyzőket egyesével, reflektorral megvilágítva mutatják be.

"Nekem még nem szóltak, de rajtszámom már van" - válaszolt mosolyogva a 28 éves gyorskorcsolyázó arra kérdésre, hogy tagja lesz-e a váltónak, amely szombaton az elődöntőben lép először jégre. A magyar csapat edzői korábban úgy nyilatkoztak, Heidum csak indokolt esetben indul majd a vb-n, mert nem szeretnék, hogy kiújuljon a sérülése.

Pénteken a három egyéni szám (500, 1000, 1500 m) selejtezőit rendezik, melyekben Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor, illetve Jászapáti Petra és Keszler Andrea lesz érdekelt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.