Kézilabda-BL

Három vereség után nyert a Szeged a Férfi Kézilabda BL-ben

A MOL-Pick Szeged házigazdaként 26-21-re legyőzte a horvát PPD Zagreb együttesét a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 13. fordulójában, szombaton. A szegediek három vesztes meccs után tudtak ismét nyerni a BL-ben.

2017.03.05 02:30MTI

A hazaiak közül csak a lábszársérüléssel bajlódó Marin Sego hiányzott, de Stas Skube betegség, Denis Buntic pedig kisebb sérülés miatt kevés időt töltött a pályán.

A vendégek megszerezték és őrizték is a vezetést, mert hatékonyabban védekeztek, így a magyar csapat többször a lövésig sem jutott el. Sokáig felváltva estek a gólok, a Szeged a 24. percben vezetett először (12-11), a szünetben pedig két találat volt a különbség (14-12).

Jó játékkal és három góllal kezdte a második felvonást a magyar együttes (17-13). Támadásban és védekezésben is felülmúlta az első félidőben mutatott teljesítményét a Szeged, a zágrábiak viszont jelentősen visszaestek. Az állás akkor sem vált sokkal szorosabbá, amikor a hazaiak nyolc percen keresztül nem dobtak gólt, és végül magabiztosan nyertek.

A vendégcsapat legeredményesebb játékosa Josip Valcic volt négy találattal.

A szegediek szerda este a német Rhein-Neckar Löwen vendégeként Frankfurtban zárják a BL csoportkörét.

Eredmény:

MOL-Pick Szeged - PPD Zagreb (horvát) 26-21 (14-12)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.