F1

Világbajnokságon kívüli futamokat rendezhetnek a Forma-1-ben

A legutóbbi ilyen futamot 1983-ban, az angliai Brands Hatch-ben rendezték, akkor Keke Rosberg, a tavaly vb-győztes Nico Rosberg édesapja nyert egy Williamsszel.

2017.03.01 13:15ma.hu
Fotó: AFP

Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója szerint ismét bevezethetik a világbajnokságon kívüli futamokat - már ha van rájuk komoly érdeklődés.

A Honda, a Brawn és a Mercedes korábbi csapatvezetője szerdán, a barcelonai tesztelésen úgy vélekedett, hogy ezek a versenyek lehetőséget teremtenének új ötletek kipróbálására.

"Optimális lenne. Tesztelhetnénk a szurkolókon, hogy működik-e, amit akarunk. Sokkal kevesebb lenne a kockázat, mintha a világbajnokság keretében csinálnánk" - jelentette ki Brown.

A legutóbbi ilyen futamot 1983-ban, az angliai Brands Hatch-ben rendezték, akkor Keke Rosberg, a tavaly vb-győztes Nico Rosberg édesapja nyert egy Williamsszel.

Silverstone 1949 és 1978 között volt házigazdája egy hasonló viadalnak, amelyen a pilóták nem pontokért, hanem pénzdíjért versenyeztek, az istállók pedig extra tesztelési lehetőséghez jutottak.

"Régen sok vb-n kívüli futamunk volt, persze az már más kérdés, hogyan lehetne ezt újra működőképessé tenni. Természetesen kereskedelmileg életképesnek kellene lennie, ami nagy kihívás" - tette hozzá a szakember.

Brawnt januárban nevezték ki a Forma-1 sportigazgatójává, közvetlenül azután, hogy a Liberty Media lett a világbajnoki sorozat többségi tulajdonosa. Az angol szakember a vezérigazgató, Chase Carey alá tartozik, kollégája, Sean Bratches a kereskedelmi ügyekért felelős igazgató.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.