Foci

FTC: Legyen nyilvános a játékvezetői értékelés

A Fradi alaposan átalakítaná a játékvezetői rendszert. Kassai Viktor játékvezetése miatt robbant ki a balhé.

2017.02.23 12:53MTI
Fotó: MTI

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója elküldte a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) számára a klub javaslatait a játékvezetői rendszer megreformálására.

A Vági Mártonhoz, az MLSZ főtitkárához és Berzi Sándorhoz, az MLSZ játékvezetői bizottságának elnökéhez eljuttatott levélben az FTC azt javasolja, hogy "legyen nyilvános és transzparens a játékvezetői értékelés", továbbá "az MLSZ hozzon nyilvánosságra minden játékvezetői, ellenőri jelentést, beszámolót".

"Ha ehhez szervezetek, legyen az UEFA, előírásait szükséges módosítani, akkor tegyen arra javaslatot a szövetség akár elsőként. Az FTC azt is kéri, az MLSZ tegye lehetővé, hogy a játékvezetők a döntéseikről magyarázattal szolgáljanak a közvélemény számára" - olvasható a levélben.

A klub jelezte, 18 órakor a fradi.hu oldalon nyilvánosságra hozza a teljes levelet.

 Orosz Pál novemberben "elfogadhatatlannak" értékelte Kassai Viktor tevékenységét a Vasas-Ferencváros (2-2) mérkőzésen, és közölte, írásban jelzik az MLSZ-nek, hogy szeretnének "leiratkozni" a játékvezetőről. Az MLSZ válaszul közölte, a kluboknak nem lehet szerepük a játékvezetők kiválasztásában.

A Ferencváros vezetőedzője, Thomas Doll az őszi idény folyamán többször élesen kritizálta a játékvezetőket, emiatt januárban kétmillió forintra megbüntette a fegyelmi testület, de a fellebbviteli bizottság kedden eljárási hibára hivatkozva új eljárást rendelt el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.