Sportcsarnok

Átadták az új mosonmagyaróvári sportcsarnokot, az UFM Arénát

Átadták a 2,05 milliárd forintól megépült, ötezer négyzetméter alapterületű, több mint ezer férőhelyes több funkciós városi sportcsarnokot, az UFM Arénát Mosonmagyaróváron péntek este.

2017.02.18 02:30MTI

Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára avatóbeszédében hangsúlyozta: a kormány kiemelt stratégiai célja a sportra nevelés, mert a sport a testi, szellemi és lelki egészség megőrzéséhez járul hozzá.

Emlékeztetett: a kormány azon dolgozik, hogy "sportnemzetből sportoló nemzet legyünk". A cél érdekében 26 tornaterem épül az országban, hogy a közoktatásban részt vevő gyermekek eszközfeltételeit javítsák. Ez 1 millió 173 ezer gyermeket érint. A Sport legyen a tied program keretében pedig tíz sportággal ismerkedhetnek meg a diákok, hozzájárulva egészségük megőrzéséhez, az egészséges életmódra való neveléshez és az utánpótlás-rendszerbe való belépéshez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.