Atlétika

Megdőlt a női félmaraton világcsúcsa

A kenyai Peres Jepchirchir 1:05:06 órás új világcsúccsal nyerte meg a nők versenyét a Rász el-Haimában rendezett félmaratoni viadalon.

2017.02.10 10:57MTI
Fotó: AFP

A szám világbajnoki címvédője honfitársa, Florence Kiplagat két éve felállított rekordját döntötte meg három másodperccel - a nemzetközi szövetség beszámolója szerint.

 Az egyesült arab emírségekbeli futóversenyen Jepchirchir nagy csatát vívott a 2009-ben félmaratoni világbajnok, ugyancsak kenyai Mary Keitanyval, aki végül 1:05:13 órás egyéni csúccsal lett második. A harmadik a szintén kenyai Joyciline Jepkosgei lett, méghozzá 1:06:08 órával, ami közel három perccel jobb, mint az eddigi legjobbja.

A férfiaknál is élvezetes és magas színvonalú verseny zajlott. A győzelmet a vb-ezüstérmes kenyai Bedan Karoki harcolta ki 59:10 perccel, kilenc másodperccel megelőzve az etióp Yigrem Demelasht. A bronzérmet az ugyancsak kenyai Augustine Choge érdemelte ki 59:26 perces eredménnyel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.